pridané 3.10.2012 o 19:54 prečítané 9354x
Domáca jablková nutela
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
chutná sladká nátierka do palaciniek, koláčov a na pečivo
Suroviny:
- 2 kg jablk
- 500 g kryštálového cukru (ja som dala stéviu a zero cukor podľa chuti)
- 400-500 ml vody - podľa šťavnatosti jablk
- 100 g kakaa
- 200 g čokolády na varenie
- hrsť mletých lieskovcov
Postup:
Jablká očistíme, ošupeme a nakrájame alebo nastrúhame na menšie kúsky. Podlejeme vodou a dáme dusiť. Prisypeme cukor a dusíme do makka. Ked sú jablká makké, prisypeme kakao a polámeme čokoládu. varíme , kým sa čokoláda nerozpustí.
Ked je roztopená, odstavíme a pridáme pomleté lieskovce. Premiešame a plníme do pohárov. Nesterilizujeme. Otočíme poháre hore dnom a necháme vychladnúť.
Chutí skvelo :-)
Pridal(a): DanaDianka