pridané 30.9.2012 o 10:07 prečítané 5313x
Cícerová nátierka s cviklou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Namiesto pasty tahini môžeme použiť lyžicu inaktívneho sušeného droždia.
Suroviny:
- 1 konzerva cícera prepláchnutého
- 5 PL oleja
- 1PL pasty tahini
- 1 menšia cibuľa nadrobno nakárjaná
- 1/2 šálky cvikle, najemno nastrúhanej
- 2 strúčiky cesnaku prelisované
- 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
- 3 PL vody
Postup:
Na panvicu s olejom dáme cibuľu, cviklu, cesnak, zázvor a 1 lyžicu vody. Prikryjeme a za občasného miešania podusíme, kým cvikla nezmäkne. Do nádoby dáme cícedr s udusenou zmesou, pastou hanini a dohladka rozmixujeme. Nátierku podávame na chlebe, ozdobíme nastrúhanou mrkvou alebo žltou paprikou.
Pridal(a): zuzanab