Bezlepkové toasty s domácim humusom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nechce sa vám variť? Bezlepkové toasty s domácim humusom si pripravíte raz-dva. Veď kto povedal, že obed musí byť varený? Niekedy dobre padne zmena a ľahké jedlo nám zabezpečí, že budeme aktívni aj po obede. Vyskúšajte náš recept na domáci humus a dajte si ho s chrumkavými bezlepkovými toastami z našej ponuky.
Suroviny:
- 1 balenie bezlepkového chlebíka Novalim chlieb svetlý, tmavý alebo Linsi
- Šalátová uhorka
- Na humus:
- 1 konzerva cíceru
- 1 PL tahini pasty
- Šťava z 1-2 citrónov
- 1-2 PL bieleho jogurtu
- 1 PL olivového oleja
- Soľ
- Čierne korenie
Postup:
Humus pripravíme tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme na hladkú zmes v kuchynskom robote. Bezlepkový chlieb opečieme v hriankovači, natrieme humusom a ozdobíme kolieskami šalátovej uhorky.
Humus uskladňujeme v chladničke, vydrží tam asi týždeň.
Tento recept na klasický humus si môžeme obmieňať a dochucovať aj inými surovinami. Vyskúšajte si napríklad pridať do základného receptu lyžičku mletej papriky alebo korenia harisa. Veľmi dobre chutí aj s čerstvo nasekanými koriandrovými lístkami alebo posypaný čiernym sezamom.
Pridal(a): NovalimSK