pridané 20.4.2023 o 12:20 prečítané 221x

Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín? Zdá sa vám to pridlho? My sme to vyskúšali a zistili sme, že sa v podstate varí sám. A keď mäsko predtým ešte predpečiete, bude sa vám rozpadávať na jazyku. S našimi bezlepkovými rezancami bol naozaj výdatný a chutil fantasticky.

Suroviny:

  • 1 kg hovädzieho na vývar (ideálne rebro z mladého býka, roštenku, atď.)
  • 4 špikové kosti
  • 5 mrkiev
  • 3 petržleny s vňaťou
  • 1 kaleráb
  • Kúsok zeleru
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 zelená paprika (nemusí byť)
  • Soľ
  • 5-6 guličiek čierneho celého korenia
  • ¼ ČL mletej kurkumy
  • ¼ ČL karí korenia
  • 2 balenia Novalim Rezance bezgluténové

Postup:

Mäso umyjeme a spolu so špikovými kosťami rozložíme na stredne veľký plech. Zeleninu očitíme, umyjeme a na plech s mäsom pridáme na polovicu prekrojenú cibuľu aj so spodnou vrstvou šupky, cesnak tiež so šupkou, dve mrkvy a dva petržleny, ktoré sme tak isto prekrojili na polovicu. Osolíme, podlejeme troškou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220-230 °C. Pečieme približne 30 minút. Po 10 minútach pečenia tri špiky vytiahneme a necháme dopiecť iba jeden.
Upečené mäso, zeleninu a všetky štyri špikové kosti preložíme z plechu do hrnca (ostatnú zeleninu budeme pridávať až na záver varenia). Zalejeme asi 6 litrami vody a prilejeme aj výpek z plechu. Pridáme celé čierne korenie, kurkumu, karí a jemne dosolíme. Je dôležité, aby nám polievka nezovrela, lebo by sa zakalila. Privedieme ju tesne pod bod varu a necháme na malom ohni potom variť asi 6 hodín. Ak z vývaru ubudne priveľa tekutiny, môžeme prípadne doliať trochu zovretej vody. Na posledných 30-40 minút varenia pridáme všetku zvyšnú očistenú zeleninu aj s petržlenovou vňaťou.
Bezlepkové rezance si uvaríme podľa návodu na obale. Mäso z pripraveného vývaru natrháme na menšie kúsky a pridáme do každej porcie.




Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.