pridané 1.3.2015 o 09:54 prečítané 1876x
Mrkvová polievka s rybacím vývarom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Lacná, chutná, zdravá a úžasná na zahriatie počas chladných dní. Osobne ju pripravujem z vlastného rybacieho vývaru, ktorý si mrazím na polievky a omáčky.
Suroviny:
- 750 ml domáceho, rybacieho vývaru (nie z kocky)
- 5 mrkiev, na kúsky
- 3 stonky zeleru, na malé kúsky
- 1 pór, na kolieska
- 2 zemiaky, na malé kocky
- 125 ml šľahačkovej smotany
- 4 PL oleja
- soľ a korenie
Postup:
Pór opeč na oleji do sklenita. Pridaj mrkvu a zeler a popraž chvíľku spoločne. Nakoniec pridaj aj zemiaky a celé to zalej rybacím vývarom.
Ja som to nezalievala, ale picla som ho tam rovno z mrazničky ako ho mám a nechala ho roztopiť (viď foto)
Polievku nechaj vieť dovtedy, až je zeleninka mäkká. Potom ju rozmixuj a pridaj smotanu. Nakoniec ju dochuť soľou a korením podľa potreby.
Podávaj s krutónmi, alebo pečivkom a s nasekanou zelerovou vňaťou.
Pridal(a): Zuzana215