pridané 1.3.2015 o 09:54 prečítané 1876x

Mrkvová polievka s rybacím vývarom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Lacná, chutná, zdravá a úžasná na zahriatie počas chladných dní. Osobne ju pripravujem z vlastného rybacieho vývaru, ktorý si mrazím na polievky a omáčky.

Suroviny:

  • 750 ml domáceho, rybacieho vývaru (nie z kocky)
  • 5 mrkiev, na kúsky
  • 3 stonky zeleru, na malé kúsky
  • 1 pór, na kolieska
  • 2 zemiaky, na malé kocky
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 4 PL oleja
  • soľ a korenie

Postup:

Pór opeč na oleji do sklenita. Pridaj mrkvu a zeler a popraž chvíľku spoločne. Nakoniec pridaj aj zemiaky a celé to zalej rybacím vývarom.

Ja som to nezalievala, ale picla som ho tam rovno z mrazničky ako ho mám a nechala ho roztopiť (viď foto)

Polievku nechaj vieť dovtedy, až je zeleninka mäkká. Potom ju rozmixuj a pridaj smotanu. Nakoniec ju dochuť soľou a korením podľa potreby.

Podávaj s krutónmi, alebo pečivkom a s nasekanou zelerovou vňaťou.

Pridal(a): Zuzana215

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.