Hríbová z václaviek s mrveničkou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
je čas václaviek, tak sme si pripravili výbornú polievočku
Suroviny:
- 400 g václaviek /máme rady veeeľa hríbikov/
- celé korenie
- soľ
- mrkva
- petžlen
- petržlenová vňať
- olej
- 1,5 PL bezlepkovej múky
- mletá paprika sladká
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- múka Mix B
Postup:
Hríby chvíľu povaríme v čistej vode a prvú vodu zlejeme. Potom dáme znovu variť a pridáme celé korenie, soľ, trošku mrkvy, petržlenu a petržlenovú vňať. Varíme cca 1 hodinu. Potom si spravíme zápražku. Múku zmiešame s olejom a pražíme na miernom ohni, pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu pražíme. Zápražka začne krásne rozvoniavať. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku. Potom zalejeme vodou a za stáleho miešania ohrejeme, aby sa múka spojila s vodou. Vylejeme do vody s hríbami a povaríme. Medzitým si prichystáme vajce a múku. Spracujeme hustú hmotu. Dáme toľko múky, koľko to jedno vajíčko príjme. Nastrúhame na vačšom stúžku a necháme chvíľu oschnúť. Potom vhodíme do polievky a ešte cca 10 minút povaríme. Polievka je chutná a treba si ju v tomto čase užiť, lebo václaviek je teraz veľa.
Pridal(a): DanaDianka