pridané 21.10.2012 o 18:13 prečítané 12858x

Hríbová z václaviek s mrveničkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

je čas václaviek, tak sme si pripravili výbornú polievočku

Suroviny:

  • 400 g václaviek /máme rady veeeľa hríbikov/
  • celé korenie
  • soľ
  • mrkva
  • petžlen
  • petržlenová vňať
  • olej
  • 1,5 PL bezlepkovej múky
  • mletá paprika sladká
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • múka Mix B

Postup:

Hríby chvíľu povaríme v čistej vode a prvú vodu zlejeme. Potom dáme znovu variť a pridáme celé korenie, soľ, trošku mrkvy, petržlenu a petržlenovú vňať. Varíme cca 1 hodinu. Potom si spravíme zápražku. Múku zmiešame s olejom a pražíme na miernom ohni, pridáme roztlačený cesnak a ešte chvíľu pražíme. Zápražka začne krásne rozvoniavať. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku. Potom zalejeme vodou a za stáleho miešania ohrejeme, aby sa múka spojila s vodou. Vylejeme do vody s hríbami a povaríme. Medzitým si prichystáme vajce a múku. Spracujeme hustú hmotu. Dáme toľko múky, koľko to jedno vajíčko príjme. Nastrúhame na vačšom stúžku a necháme chvíľu oschnúť. Potom vhodíme do polievky a ešte cca 10 minút povaríme. Polievka je chutná a treba si ju v tomto čase užiť, lebo václaviek je teraz veľa.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.