Cícerová polievka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Táto polievka je racionálna.Chutná je aj,keď sa do hotovej pridá suš.sój.mlieko a trochu citrónovej šťavy.
Kto nechce \"planú\" polievku,môže si ju zahustiť zápraškou napr. z kukuričnej múky,oleja,cibule
Ja varím cícer v tlak.hrnci asi pol hodinu(nesolený),zeleninu zvlášť,potom spojím.Ku koncu varenia polievky sa môže pridať ešte aj nakrájaná paprika a paradajka.
Suroviny:
- 20 dag sušeného cícera,2zemiaky,koreňová zel.,2 l vody soľ,1lyžička solčanky,menšia cibuľa,cesnak,olivový olej,ml.čierne korenie,ml.červená paprika,petrž.vňať
Postup:
Cícer namočiť cez noc do studenej vody.Dať variť(nesoliť). K polomäkkému cíceru pridáme pokrájanú zeleninu a varíme. Neskôr pridáme pokrájané zemiaky,najemno nastrúhanú cibuľu,cesnak,soľ,solčanku a dovaríme.Do taniera dáme 1PL oleja(najlepšie za studena lisovaný) s trochou ml.papriky,čierneho korenia,nakrájanej petrtžl.vňate.Zaliať nie príliš horúcou polievkou
Pre diabetikov: 1SJ=3PL vareného cíceru
Pridal(a): Milka