Cícerová polievka s kuracinou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Delikatesná nedeľná polievka. Kto má rád cícer so zeleninkou, môže ochutnať dobrú polievočku s kuracím mäskom.
Suroviny:
- 1 hrnček cíceru
- 4 PL červenej tureckej šošovice
- 4 veľké mrkvy
- 2 veľké petržleny
- 3 zemiaky
- polovica póru
- 1 veľké kuracie stehno
- 3 ČL soli
- 2-3 litre vody
- petržlenová vňať
- Do polievky: varená cestovina niťovky - nemusí byť
Postup:
Cícer a šošovicu dáme večer zvlášť do misiek, zalejeme vodou a necháme ich do rána napučať.
Na druhý deň si načistíme zeleninu (mrkvu, petržlen, zemiaky a pór). Mrkvu nakrájame na väčšie kusy, petržlen na kolieska, zemiaky na drobné kocky a pór na kolieska.
Do hrnca dáme kuracie stehno, strukoviny, zeleninu, zalejeme vodou a dáme variť. Keď začne voda vrieť, polievku stíšime a pridáme soľ.
Keď je mäsko tesne pred dovarením, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Ak treba, dolejeme vodu.
Varíme do mäkka, kým sa mäsko oddeľuje od kostí a cícer je mäkkučký, až sa dá bobuľka roztlačiť na kašu.
Podľa chuti ešte jemne dochutíme soľou.
Tip na servírovanie: Môžme podávať s cestovinou.
Dobrú chuť :-).
Pridal(a): marienkah