Bezlepkové parmezánové guličky do polievky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Dobrá správa pre milovníkov polievok. Recept na bezlepkové parmezánové guličky do polievky sa vám bude určite páčiť. Raz ich napečiete a vedzte, že to určite zopakujete. Z našej dávky vám vystačí na dva plechy guličiek. Skladovať ich môžete v uzatvárateľnej sklenenej nádobe aj niekoľko dní až týždňov.
Suroviny:
- 250 ml vody
- 125 g bezlepkovej múky Promix UNI
- 60 g masla alebo rastlinného tuku
- 40 g mletého parmezánu (môžete použiť aj iný tvrdý syr výraznej chuti)
- 4 vajcia
- 1 ČL soli
- na špičku noža mletého bieleho korenia
- trochu mletého alebo strúhaného muškátového orieška
Postup:
Vodu a maslo (tuk) dáme do stredne veľkého hrnca a zahrievame, až kým sa tuk úplne nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Potom do nej prisypeme múku Promix UNI a varechou rýchlo miešame. Cesto sa spojí dokopy, vznikne mazľavá a lepkavá guľa, ktorá sa odpaľuje od dna hrnca. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame varechou strúhaný parmezán, biele korenie a muškátový oriešok. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
Rúru si dáme rozohriať na 220 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie.
Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme celé vajcia, až kým nevznikne hladká kaša. Túto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou (priemer pol cm, alebo z vrecka odstrihneme malý kúsok, aby nám vznikol otvor s priemerom pol centimetra).
Na plech vystlaný papierom nanášame malé bodky, o niečo väčšie ako hrášok. Plech pokropíme vodou.
Dáme piecť na 17-20 minút, kým sú guličky pekne upečené do zlatohneda.
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Dobre upečené parmezánové guličky do polievky môžeme uskladniť v sklenenej uzatvárateľnej nádobe.
Pridal(a): NovalimSK