pridané 26.4.2021 o 10:03 prečítané 1042x

Bezlepkové parmezánové guličky do polievky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

20 Min

Náročnosť

ľahká

Dobrá správa pre milovníkov polievok. Recept na bezlepkové parmezánové guličky do polievky sa vám bude určite páčiť. Raz ich napečiete a vedzte, že to určite zopakujete. Z našej dávky vám vystačí na dva plechy guličiek. Skladovať ich môžete v uzatvárateľnej sklenenej nádobe aj niekoľko dní až týždňov.

Suroviny:

  • 250 ml vody
  • 125 g bezlepkovej múky Promix UNI
  • 60 g masla alebo rastlinného tuku
  • 40 g mletého parmezánu (môžete použiť aj iný tvrdý syr výraznej chuti)
  • 4 vajcia
  • 1 ČL soli
  • na špičku noža mletého bieleho korenia
  • trochu mletého alebo strúhaného muškátového orieška

Postup:

Vodu a maslo (tuk) dáme do stredne veľkého hrnca a zahrievame, až kým sa tuk úplne nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Potom do nej prisypeme múku Promix UNI a varechou rýchlo miešame. Cesto sa spojí dokopy, vznikne mazľavá a lepkavá guľa, ktorá sa odpaľuje od dna hrnca. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame varechou strúhaný parmezán, biele korenie a muškátový oriešok. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
Rúru si dáme rozohriať na 220 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie.
Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme celé vajcia, až kým nevznikne hladká kaša. Túto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou (priemer pol cm, alebo z vrecka odstrihneme malý kúsok, aby nám vznikol otvor s priemerom pol centimetra).
Na plech vystlaný papierom nanášame malé bodky, o niečo väčšie ako hrášok. Plech pokropíme vodou.
Dáme piecť na 17-20 minút, kým sú guličky pekne upečené do zlatohneda.
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Dobre upečené parmezánové guličky do polievky môžeme uskladniť v sklenenej uzatvárateľnej nádobe.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.