pridané 30.10.2012 o 18:44 prečítané 3588x

Sterilizované suchohríby

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

sterilizované hríbiky na zimu

Suroviny:

  • suchohríby
  • soľ
  • ocot
  • stévia
  • celé korenie čierne
  • voda

Postup:

Suchohríby očistíme, nakrájame na kúsky a dáme variť do vidy na cca 5-7 minút. Zlejeme vodu a hríby dáme do pohárov. Do malých 3 dcl pohárov dáme cca 2-3 tabletky stévie, malú lyžičku soli a štamperlík octu. Zalejeme vodou a dáme sterilizovať na 1 hodinu.
Hríbiky sú dobré ako príloha k masku, alebo môžme použiť na omáčku, kedže sú v sladkokyslom náleve.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.