pridané 31.10.2012 o 21:19 prečítané 2731x

Slivkový lekvár

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

slivkový lekvár

Suroviny:

  • Na 3 fľaštičky
  • 2kg bystrických sliviek
  • 150 – 200 g kryš. cukru

Postup:

2 kg čerstvých bystrických sliviek pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do veľkého hrnca a postupne odparujeme. Varíme na miernom ohni, kým sa masa nezmenší o polovicu, Priebežne miešame. Pridáme kryšt, cukor každý podľa potreby. ( cca 150 g –podľa chuti). Potom naberieme na teflónovú panvicu 3 naberačky hmoty a postupne necháme odparovať až kým hmota ešte viac nezhustne. Poháre naplníme horúcim lekvárom až po povrch. Hneď ich uzatvoríme a obrátime viečkom nadol, aby sa dosterilizovalo viečko.Asi po 20 min. poháre obrátime do normálnej polohy a obsah necháme samovoľne vychladnúť. Viečko musí byť pritom dokonale uzatvorené.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.