pridané 14.4.2011 o 21:40 prečítané 5984x

Pickles - kvasená zelenina

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

20 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Pickles - kvasená zelenina

Suroviny:

  • .

Postup:

Použiť môžeme tieto druhy zeleniny: kaleráb, biela a červená hlávková kapusta, cvikla, žltá tekvica, ružičky karfiolu aj uhorky. Základom prípravy je zelenina a morská soľ (kúpite v potravinách). Ľubovoľné množstvo nahrubo nastrúhanej, nakrájanej zeleniny dáme do misy a prisypeme morskú soľ. NA 1 kg ZELENINY DÁVAME 20g (2 dkg) SOLI ! Premiešame a natlačíme do väčšej čistej sklenenej fľaše. (5 l.) Hneď sa nám vytvorí šťava (možno spenená-nevadí), šťavy má byť toľko, aby dobre zakryla zeleninu. Keby bolo šťavy málo, mohla by zelenina hniť, preto, ak použijete menej šťavnatú zeleninu, dolejte na vrch slanú vodu. Na takto natlačenú zeleninu položíme nejaké väčšie plastové viečko (tanierik) a priložíme čistou , plnou , plastovou fľašou, aby vznikol tlak a tekutina vystúpila nad zeleninu. (Nálepku z fľaše odstraňte.) Prikryte fľašu utierkou a nechajte kvasiť najlepšie v pivnici. Jesť sa dá už aj na druhý deň, ale dobre vykvasená je tak po týždni. Chutný Pickles je zo stúhaných kalerábov. Na obrázku je mix: červená kapusta, kaleráb, cvikla a žltá tekvica. Je to skutočná pochúťka. Podávame ako prílohu - šalát ku hlavnému jedlu, alebo kedy máme chuť.

Pridal(a): Vlaďa11

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.