pridané 21.2.2013 o 14:39 prečítané 3418x
Fondán
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Fondánová hmota vhodná na ozdobu rôznych druhov zákuskov.
Suroviny:
- Fondán:
- 30 ml medu
- 30 ml vpdy
- 1 čajová lyžička želatíny
- 450 g prášk.cukru
- (množstvo zhruba na pokrytie jednej väčšej torty )
Postup:
Želatínu si necháme naboptnať vo vode. Potom zľahka zahrejeme a pridáme med a 1 ČL rumu. Potom prisypeme preosiaty práškový cukor a miesime až dokým nevznikne hladká nelepiaca hmota. Necháme postáť do druhého dňa. Fondán vyvaľkáme a položíme na tortu alebo na iný zákusok. Zo zvyšného fondánu tvarujeme rôzne ozdoby.
Pridal(a): lucika079
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Venitita
- pridané:
- 18:23 21.12.2013
Dobrý deň, je fondán vhodný i na poťahovanie celej torty? Ďakujem za odpoveď.