pridané 21.2.2013 o 14:39 prečítané 3418x

Fondán

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

náročná

Fondánová hmota vhodná na ozdobu rôznych druhov zákuskov.

Suroviny:

  • Fondán:
  • 30 ml medu
  • 30 ml vpdy
  • 1 čajová lyžička želatíny
  • 450 g prášk.cukru
  • (množstvo zhruba na pokrytie jednej väčšej torty )

Postup:

Želatínu si necháme naboptnať vo vode. Potom zľahka zahrejeme a pridáme med a 1 ČL rumu. Potom prisypeme preosiaty práškový cukor a miesime až dokým nevznikne hladká nelepiaca hmota. Necháme postáť do druhého dňa. Fondán vyvaľkáme a položíme na tortu alebo na iný zákusok. Zo zvyšného fondánu tvarujeme rôzne ozdoby.

Pridal(a): lucika079

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    Venitita
    pridané:
    18:23 21.12.2013

    Dobrý deň, je fondán vhodný i na poťahovanie celej torty? Ďakujem za odpoveď.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.