pridané 10.12.2012 o 18:02 prečítané 3054x
Dvojfarebná pannacotta s jahodovou omáčkou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborný dezert :)
Suroviny:
- 500 ml šľahačkovej smotany 33% (po 250 ml do každého hrnca)
- 150g kryšt.cukru (po 75 g do každého hrnca)
- 4 plátky želatíny
- 1 vanilka ( vanilkový cukor)
- 50 g mliečnej čokolády
- jahody, cukor
Postup:
Do misky si dáme plátky želatíny a polejeme 2 lyžicami mlieka(príp.vody) necháme 10 minút nabobtnať. Pripravíme si 2 hrnce. Do každého dáme smotanu s cukrom 75 g a vanilkovým cukrom a privedieme do varu. Do jedného pridáme 50 g polámanej čokolády. Keď začne vrieť pridáme vyžmýkanú želatínu a šľaháme, kým sa nerozpustí. Vymastíme si mištičky a do každej nalejeme trocha čokoládovej hmoty. Necháme vychladnúť a stuhnúť v mrazničke zhruba 1 hod. Potom nalejeme bielu hmotu a dáme do chladnićky na 12 hodín. Po stuhnutí vyklopíme na tanierik a podávame s jahodovou omáčkou.
Jahodová omáčka
Jahody si rozmixujeme s cukrom a podávame s panacottou.
Pridal(a): lucika079