Čokoládové pralinky s bezlepkovými sušienkami, pistáciami a lyofylizovanými malinami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Čo takto vyrobiť si domácu bonboniéru? Skúste náš dnešný recept na čokoládové pralinky a budete sa čudovať, aké je to jednoduché. Zvládnu to deti, ale aj menej skúsení dospelí. Prekvapte svojich blízkych týmto luxusným bonbónikom s opraženými pistáciami, mrazom sušenými malinami a chrumkavými bezlepkovými sušienkami Mariela.
Suroviny:
- 1 balenie bezgluténových keksov Mariela
- 250 g kvalitnej mliečnej alebo horkej čokolády
- Nasekané nesolené pistácie alebo iné orechy
- Nasekané lyofilizované maliny
Postup:
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Keksy vložíme do igelitového sáčku a kladivkom rozmrvíme. Orechy na sucho opražíme na panvici a nasekáme. Mrazom sušené maliny takisto nasekáme nadrobno.
Na spodok silikónovej formy na pralinky nasypeme rozmrvené keksy a zalejeme roztopenou čokoládou. Posypeme orechami a lyofilizovanými malinami.
Uložíme do chladničky a necháme chladiť aspoň 2 hodiny - ideálne cez noc.
Pridal(a): NovalimSK