Bezlepkové plnené langoše
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Langoš trocha inak - naplnený podľa svojej vlastnej chuti a fantázii
Suroviny:
- Cesto:
- 500 g bezlepková múčna zmes na kysnuté cesto BAKERY MIX LIANA,
- 300 ml voda,
- 250 g kyslá smotana,
- 20 g čerstvé droždie,
- 1/2 kávová lyžička cukru,
- štipka soli,
- 1 vajíčko
- Plnka:
- 150 g šunka,
- 150 g syr na postrúhanie,
- šampióny, kukurica, kečup...
Postup:
1. Z droždia, cukru a vody pripravíme kvások. Mixérom alebo varechou vypracujeme cesto na langoše zo zmesi Bakery mix, soli, vajca, smotany , nakysnutého kvásku z droždia a prikryjeme potravinovou fóliou.
2. Na 3 hodiny ho necháme v chladničke odpočívať.
3. Olejom potrieme papier na pečenie a lyžicou odoberáme z cesta. Jemne roztláčame cesto na placku.
4. Do stredu dáme plnku, cesto preložíme na polovicu a okraje stlačíme.
5. Na panvicu pridáme toľko oleja, aby langoše v ňom plávali a rozpálime ho. Vyprážame z oboch strán na strednom plameni. Po vypražení položíme langoše na servítku, aby sa odsal prebytočný olej.
6. Na vrch dáme kečup, syr alebo podľa vlastnej chuti.
Pridal(a): Michaela66