Bezlepkové oškvarkové pagáčiky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Hodiace sa k polievkam alebo len tak zobnutie
Suroviny:
- Cesto:
- 300 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 15 g droždie
- 1,5 KL soľ
- 1 KL cukor na kvások
- 250 ml vlažná voda
- 1 PL masť
- Oškvarková plnka:
- 150 g pomletých oškvarkov
- Dodatky:
- 1 vajce na potretie
Postup:
1. Prvým krokom je vytvorenie kvásku z vlažnej vody, cukru a droždia. Uvedené suroviny necháme 10 minút postáť.
2. Do misky vysypeme zmes Bakery mix, soľ, pridáme masť a vajíčka. Prilejeme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto mixérom 3 minúty. Zakryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
3. Na podložku položíme vykysnuté cesto a rozvaľkáme ho na hrúbku cca 1cm a potrieme pomletými oškvarkami.
4. Cesto preložíme tak, že 1/3 preložíme do stredu a nato ešte ďalšiu 1/3 a necháme ešte 10 minút vykysnúť. Znova cesto rozvaľkáme cca na 2cm výšku a nožom urobíme ryhy.
5. Okrúhlym vykrajovačom vykrojíme pagáčiky. Zostatky už nespracujeme, ale necháme ich voľné na upečenie.
6. Uložíme na plech potretý olejom (netreba pri nelepivých povrchoch plechu). Potrieme povrch pagáčikov vajíčkom. Nesmie to stiecť na boky, pretože sa nedvihnú do výšky. Okrojky uložíme na plech tiež.
7. Pečieme na 200°C 20minút.
Pridal(a): Michaela66