pridané 12.3.2019 o 14:31 prečítané 2002x
Bezlepková varená knedľa
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vydrží dlho mäkká a vláčna niekoľko dní.
Suroviny:
- 1/2 kávovej lyžičky soľ
- 1 ks vajce
- 12 g droždie
- 200 ml vlažná voda
- 50 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- Dodatky:
- ryžová múka Liana na podsypanie
Postup:
Zmiešame obe zmesi Bread mix dark a Bread mix white. Droždie rozmiešame vo vode a pridáme k zmesiam. Necháme 10 minút postáť. Postupne vylejeme zvyšnú vodu, pripojíme vajce a soľ. 2-3 minúty spracujeme cesto elektrickým hnetačom. Pracovnú podložku posypeme ryžovou múkou a preložíme cesto. Pomúčenými rukami cesto prepracujeme. Rozpolíme na 2 časti a rukami vytvarujeme do tvaru knedle. Necháme 15-20 minút podkysnúť pod potravinovou fóliou. V širšom hrnci necháme zovrieť vodu. Rovno do vriacej vody vložíme podkysnuté knedle a prikryjeme pokrývkou. Varíme cca 6-8 minút. Potom ich vyberieme, potrieme olejom a necháme vychladnúť.
Pridal(a): Michaela66