pridané 20.9.2012 o 21:30 prečítané 3029x
Tvarohové šišky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tvarohové šišky
Suroviny:
- 500 gr jemného tvarohu
- 300 gr Promix Uni
- 2-3 PL amarantovej múky
- 1 ČL guarovej al. X. múky( ak použijeme Mantler, tak toto vynecháme)
- 2 PL práškového cukru
- 1 ČL sódabikarbóny
- 3 celé vajcia
- štipku soli
Postup:
Všetko zmiešame. Ak je masa moc lepkavá , pridáme ešte trocha múky. Necháme 30 minút oddýchnuť. Potom vyvaľkáme cesto na 1,5 cm hrúbky a vykrojíme pagáčiky priemerom cca. 4 – 5 cm . ( asi 40 kusov) Pečieme ich v bohatom horúcom oleji do zlatohneda( do oleja ich hádžeme dole vrchom a keď vyplávu napovrch a trochu sa napučia, obrátime ich). Po vychladnutí šišky podávame s ovocným džemom.
Dobrú chuť!
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: moni
Pridal(a): zuzanab