Tekvicovo - mandľový trhanec bez lepku
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec. A samozrejme bez lepku. Spojenie tekvice, banánu, mandlí a škorice vám dodá všetky potrebné vitamíny a ešte si aj poriadne pochutnáte. Takýto štart do nového dňa určite stojí za vyskúšanie.
Suroviny:
- Na cesto:
- 1 hrnček tekvicového pyré (môže byť aj kúpené)
- Polovička banánu
- ½ hrnčeka Promix PK alebo PK špeciál alebo UNI
- ½ hrnčeka mandľovej múky (alebo najemno mletých mandlí)
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 2 PL kokosového oleja bez vône alebo ghí + na opekanie
- ½ ČL jedlej sódy (nemusí byť)
- ½ ČL mletej škorice
- Na dokončenie:
- Čučoriedkový lekvár
- Čučoriedky
- Maliny
- Mandľové lupienky
Postup:
Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame s tekvicovým pyré (to si pripravíme uvarením ošúpanej a na kocky nakrájanej tekvice hokkaido, ktorú následne rozmixujeme a necháme vychladnúť - prípadne použijeme kúpené pyré). Pridáme všetky ostatné suroviny na cesto a metličkou spolu dôkladne vymiešame na mierne husté cesto.
Na menšej panvici rozpálime olej a polovicu cesta rozotrieme na panvici v mierne hrubšej vrstve. Stiahneme teplotu a pomaly opekáme. Keď je zo spodu cesto opečené do zlatista, začneme ho po kúskoch otáčať na druhú stranu - takto sa nám potrhá a vznikne trhanec. Druhú stranu teraz už potrhaného cesta opekáme za občasného premiešania tiež do zlatista.
Hotový trhanec vyklopíme na tanier, a postup zopakujeme s druhou polovicou cesta. Dochutíme lekvárom, ovocím a ozdobíme mandľovými lupienkami.
Pridal(a): NovalimSK