Šišky - vykrajované
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Recept je inšpirovaný týmto: http://dobruchut.azet.sk/recept/43763/fotorecept-plnene-sisky/# Postup sme upravili a hrubu+hladku muku zamenili Farina mukou. Pri dodržaní množstiev sme dolievali cca deci mlieka. A boli vážne výborne:) A pekne tvarované!!!:) Foto nabudúce.
Suroviny:
- 2 žĺtky
- 2 PL oleja
- 3 PL cukru
- 1 ČL soli
- 1/2 kocky droždia
- 1/4 l teplého mlieka (teplé na kysnutie)
- 1 vanilkový cukor
- 430 g muky (odskusané s Farina od Schar)
- olej na vyprážanie
- 3 PL r/umu
- citrónová kôra
- a džem
Postup:
Dáme vykysnúť kvások (mlieko, droždie, cukor, trochu soli).
Ostatné prísady -okrem oleja a džemu:) si dáme do misy. Keď kvások vykysne, vlejeme ho do masy a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto odstáť, aby nakyslo.
Keď je cesto pekne nakysnuté, ešte raz ho premiesime. Ak sa nám masa nepozdáva ešte ju v mise dopracujeme (dosypeme múky alebo dolejeme mlieko alebo rum, aby sa dalo cesto pekne vyvaľkať). Hotové vyberieme na stôl, vyvaľkame na 1,5cm. Vykrojíme kružky.
Rozohrejeme v hlbokej panvici olej a postupne vkladáme do horúceho oleja, osmažíme z oboch strán. V oleji pekne nakysnú, no ak chcete môžte ešte po vykrojení kružky nechať nakysnúť a až tak osmažiť.
Keď sme šišky robili my, vydlabkali sme do stredu dierku aby sa dobre prepiekli a na záver sme dali na vrch džem. Sú výborne aj na ďalší deň (ak ostanú).
Alebo môžte džemík vstreknúť do stredu cukrárenskou ozdobovacou špičkou z boku šišky. Alebo zmiešaný mak s cukrom dať na jedno koliesko, prikryť druhým postláčať kraje a dať tak smaziť (vtedy smažte radšej pomalšie).
Pridal(a): tericeli