pridané 28.2.2015 o 17:33 prečítané 13749x

Šišky - vykrajované

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Recept je inšpirovaný týmto: http://dobruchut.azet.sk/recept/43763/fotorecept-plnene-sisky/# Postup sme upravili a hrubu+hladku muku zamenili Farina mukou. Pri dodržaní množstiev sme dolievali cca deci mlieka. A boli vážne výborne:) A pekne tvarované!!!:) Foto nabudúce.

Suroviny:

  • 2 žĺtky
  • 2 PL oleja
  • 3 PL cukru
  • 1 ČL soli
  • 1/2 kocky droždia
  • 1/4 l teplého mlieka (teplé na kysnutie)
  • 1 vanilkový cukor
  • 430 g muky (odskusané s Farina od Schar)
  • olej na vyprážanie
  • 3 PL r/umu
  • citrónová kôra
  • a džem

Postup:

Dáme vykysnúť kvások (mlieko, droždie, cukor, trochu soli).

Ostatné prísady -okrem oleja a džemu:) si dáme do misy. Keď kvások vykysne, vlejeme ho do masy a vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto odstáť, aby nakyslo.

Keď je cesto pekne nakysnuté, ešte raz ho premiesime. Ak sa nám masa nepozdáva ešte ju v mise dopracujeme (dosypeme múky alebo dolejeme mlieko alebo rum, aby sa dalo cesto pekne vyvaľkať). Hotové vyberieme na stôl, vyvaľkame na 1,5cm. Vykrojíme kružky.

Rozohrejeme v hlbokej panvici olej a postupne vkladáme do horúceho oleja, osmažíme z oboch strán. V oleji pekne nakysnú, no ak chcete môžte ešte po vykrojení kružky nechať nakysnúť a až tak osmažiť.

Keď sme šišky robili my, vydlabkali sme do stredu dierku aby sa dobre prepiekli a na záver sme dali na vrch džem. Sú výborne aj na ďalší deň (ak ostanú).

Alebo môžte džemík vstreknúť do stredu cukrárenskou ozdobovacou špičkou z boku šišky. Alebo zmiešaný mak s cukrom dať na jedno koliesko, prikryť druhým postláčať kraje a dať tak smaziť (vtedy smažte radšej pomalšie).

Pridal(a): tericeli

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.