pridané 20.11.2014 o 10:19 prečítané 2530x

Šišky s jahodovou penou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Výborné šišky vhodné ku kávičke alebo mlieku

Suroviny:

  • 250 g zelená Jizerka
  • 250 g Mix B
  • 3 dcl mlieko
  • 2 PL xylitol (40-5O g práškový cukor )
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks žĺtky
  • 1 kocka droždie
  • 4 PL olej
  • 3-4 Pl rumu
  • soľ

Postup:

Z droždia, tretiny vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy ,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žĺtka, cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum, olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg, takže pridáme podľa potreby, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť cca 30 minút. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku.
Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, komu ako vyhovuje. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote.
Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak, že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Pred vhodením do oleja spravíme prstom dierku .Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.