pridané 14.4.2011 o 21:39 prečítané 3902x
Pšenový sladký nákyp
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pšenový sladký nákyp
Suroviny:
- 500g Pšena 1,5 l mlieka 2 vajcia , 100gmasla, cukor kryštál, cukor práškový, soľ zavárané kompótové ovocie (marhule, slivky...atď)
Postup:
V osladenom litri mlieka s trochou masla a štipkou soli, pomaly varíme prebraté a prepláchnuté pšeno až na mäkkú, hustú kašu. Ak treba dolievame počas varu mlieko. Z dvoch bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka s 5 lyžicami kryštálového cukru vymiešame do peny. Do uvarenej pšenovej kaše zamiešame žĺtky a opatrne aj sneh. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme polovicu kaše, poukladáme odkvapkané kompótové ovocie a prekryjeme druhou vrstvou kaše. Na vrch dáme plátky studeného masla a dáme piecť do rúry pri 180°C až kým nezíska nákyp zlatistú farbu. Na tanieri polejeme ovocnou šťavou , posypeme práškovým cukrom, Grankom...kto má s čím rád.
Pridal(a): Systém