pridané 31.7.2007 o 06:59 prečítané 2145x

Pšenový nákyp

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Výborná je aj kombinácia pšeno s ryžou v ľubovoľnom pomere.
Informácia pre diabetikov: Celé cca 35 SJ
Pšeno možno uvariť aj naslano a použiť miesto ryže ako prílohu

Suroviny:

  • 500 g pšeno, 4PL sušené sójové mlieko(alebo bzlp.ovsené ), 4 PL strúhaný kokos,1 KL škorice, 4 vajcia, 1,5 PL tekutého sladidla Cologran (aj iné podľa chuti),ovocie, voda-dvojnásobok pšena

Postup:

Pšeno zalejeme horúcou vodou, necháme chvíľu postáť a zlejeme (odstráni sa horkastá chuť). Pšeno zalejeme dvojnásobným množstvom vody, sójové mlieko, škoricu, kokos, sladidlo a varíme na miernom ohni asi 10 minút, potom necháme dôjsť vypnuté na platničke zakryté aspoň 20 minút. Necháme vychladnúť, pridáme žĺtky a zľahka primiešame vyšľahaný sneh. Na pekáč vymastený a vysypaný kokosom dáme vrstvu pšenovej hmoty, naukladáme ovocie (kompótované) a opäť pšeno. Povrch trochu pokvapeme olejom (aj napr.Hera a pod.)a necháme zapiecť.

Pridal(a): Milka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.