pridané 20.9.2012 o 21:34 prečítané 6326x

Parené buchty

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Podarili sa mi skvelé parené buchty, chutia ako "lepkové" keď sa posypú grankom, makom alebo škoricovým cukrom:

Suroviny:

  • 300g Promix uni
  • 100g zemiakový škrob
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 1 bal. sušeného droždia
  • 1 ČL guarovej gumy
  • 2PL oleja
  • 2-3 dl teplého mlieka (ja som použila sójové)
  • 1PL kryštálového cukru
  • plnka - lekvár.

Postup:

Postup: Do 3 PL mlieka dáme sušené droždie a trochu cukru a premiešame. Zmiešame s ostatnými surovinami a vytvoríme lepkavé cesto, ktoré potom pomúčenými rukami vytvarujeme do bochníka. Ten si rozdelíme na rovnaké časti, pomocou ruky ich trochu roztlačíme a do stredu dáme lekvár. Sformujeme buchty, ktoré kladieme na pomúčenú utierku vedľa seba. Potrieme ich 2x - 3x vodou a necháme 20 minút prikryté druhou utierkou kysnúť. Potom položíme do naparovacieho hrnca a 25 min. naparujeme. Počas naparovania pokrievku nedvíhame.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.