pridané 20.9.2012 o 21:34 prečítané 6326x
Parené buchty
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Podarili sa mi skvelé parené buchty, chutia ako "lepkové" keď sa posypú grankom, makom alebo škoricovým cukrom:
Suroviny:
- 300g Promix uni
- 100g zemiakový škrob
- 1 bal. vanilkového cukru
- štipka soli
- 1 bal. sušeného droždia
- 1 ČL guarovej gumy
- 2PL oleja
- 2-3 dl teplého mlieka (ja som použila sójové)
- 1PL kryštálového cukru
- plnka - lekvár.
Postup:
Postup: Do 3 PL mlieka dáme sušené droždie a trochu cukru a premiešame. Zmiešame s ostatnými surovinami a vytvoríme lepkavé cesto, ktoré potom pomúčenými rukami vytvarujeme do bochníka. Ten si rozdelíme na rovnaké časti, pomocou ruky ich trochu roztlačíme a do stredu dáme lekvár. Sformujeme buchty, ktoré kladieme na pomúčenú utierku vedľa seba. Potrieme ich 2x - 3x vodou a necháme 20 minút prikryté druhou utierkou kysnúť. Potom položíme do naparovacieho hrnca a 25 min. naparujeme. Počas naparovania pokrievku nedvíhame.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka
Pridal(a): zuzanab