pridané 6.1.2008 o 20:04 prečítané 5804x

Jablkovo-tvarohová žemľovka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Žemľovku môžeme vylepšiť aj orechami alebo slnečnicovými semiačkami, ktoré zamiešame do strúhaných jabĺk.

Suroviny:

  • Blp žemle, tvaroh, cukor, vajcia, jablká, tuk na vymazanie formy, (mlieko a zlatý klas - môžu nemusia byť)

Postup:

Najprv si pripravíme všetky potrebné veci
- formu na biskupský chlebík vymažeme tukom
- žemľu pokrájame na malé kocky
- jablká postrúhame, pridáme cukor, ml. škoricu
- tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom (môžeme pridať trochu mlieka a zlatého klasu ale to nemusí byť)
- vyšľaháme si sneh s cukrom
Do pripravenej formy navrstvíme žemle, potom jablká, tvaroh a takto pripravené dáme upiecť. Pred koncom potrieme snehom a dáme zapiecť.

Pridal(a): gasi

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.