pridané 6.1.2008 o 20:04 prečítané 5804x
Jablkovo-tvarohová žemľovka
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Žemľovku môžeme vylepšiť aj orechami alebo slnečnicovými semiačkami, ktoré zamiešame do strúhaných jabĺk.
Suroviny:
- Blp žemle, tvaroh, cukor, vajcia, jablká, tuk na vymazanie formy, (mlieko a zlatý klas - môžu nemusia byť)
Postup:
Najprv si pripravíme všetky potrebné veci
- formu na biskupský chlebík vymažeme tukom
- žemľu pokrájame na malé kocky
- jablká postrúhame, pridáme cukor, ml. škoricu
- tvaroh vymiešame s cukrom, žĺtkom (môžeme pridať trochu mlieka a zlatého klasu ale to nemusí byť)
- vyšľaháme si sneh s cukrom
Do pripravenej formy navrstvíme žemle, potom jablká, tvaroh a takto pripravené dáme upiecť. Pred koncom potrieme snehom a dáme zapiecť.
Pridal(a): gasi