Cestovinový nákyp s tvarohom a jabĺčkami
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
...veľmi dobré a veľmi sýte jedlo...
Suroviny:
- 300 g širokých rezancov, alebo fliačkov, 50 g hrozienok, 4 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 vrecúško škoricového cukru, 500 g tvarohu, 4 kyslejšie jablká, 50 g lieskových orieškov, 2 lyžice masla.
Postup:
Cestoviny uvaríme nie celkom do mäkka. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo pokrájame na plátky. Jablká zasypeme vanilkovým cukrom, ak sú málo kyslé pridáme citrónovú šťavu, škoricovým cukrom, posekanými lieskovcami, hrozienkami. Z bielkov a polovice dávky cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky dobre vymiešame s polovicou dávky cukru a potom s tvarohom. Tvarohovú zmes zmiešame s vychladnutými cestovinami, jablkovou zmesou a nakoniec aj, zľahka, s tuhým snehom. Formu vymastíme maslom a preložíme do nej pripravenú zmes. Keďže zmes počas pečenia zväčší objem, veľkosť formy volíme tak, aby cestovinová zmes nepresiahla polovicu výšky formy. Vložíme do rúry a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 30 až 40 minút.
Pridal(a): popsy