pridané 12.11.2018 o 11:41 prečítané 2114x
Bezlepkové šúľance
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Recept, ktorý zasýti hladné krky.
Suroviny:
- Cesto :
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana
- ½ kávová lyžička soľ
- 1 ks vajce
- Dodatky :
- maslo na poliatie
- mak, tvaroh, orechy na posypanie
- cukor na posypanie
- ryžová múka Liana
Postup:
1. V miske spracujeme všetky suroviny na cesto. Preložíme na pracovnú podložku a rozdelíme.
2. Z cesta urobíme valček, narežeme na menšie kúsky a dlaňou vytvarujeme šúľanec (podsypávame ryžovou múkou, aby sa šúľance nezlepili).
3. Do vriacej osolenej vody vhodíme šúľance. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 5 minút.
4. Vyberieme, polejeme rozpusteným maslom, pocukrujeme a posypeme podľa chuti makom, tvarohom alebo orechami.
Pridal(a): Michaela66