pridané 20.4.2023 o 12:16 prečítané 233x

Bezlepkové lokše s makom a slivkovým lekvárom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Ako sa vraví - domáce sú domáce. Aj lokše. Chcete mať aj vy možnosť pripraviť si zemiakové domáce lokše a bez lepku? Máme pre vás riešenie. Naša nová zmes na bezgluténové lokše v prášku vám to umožní. Stačí pridať vodu, zmiešať a môžete vaľkať. Jednoduchá príprava a zemiaková chuť vás ihneď očaria. Fantázii pri plnení lokší sa medze nekladú. My sme ich naplnili klasikou - makom a slivkovým lekvárom.

Suroviny:

  • 1 balenie Novalim Lokše bezgluténové v prášku
  • Trochu Promix UNI na pomúčenie dosky
  • Rastlinný olej na opekanie
  • 200 g mletého maku
  • 50 g práškového cukru
  • Slivkový lekvár

Postup:

Do väčšej misy vsypeme zmes na bezlepkové lokše. Postupujeme podľa návodu na obale a pridáme vodu. Najprv v mise vareškou premiešame a keď je cesto už kompaktné, prenesieme ho na pomúčenú pracovnú dosku. Pokračujeme v ručnom miesení, až kým vznikne hladké, na povrchu nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 10 rovnakých dielov a z každého vytvarujeme malý bochník. Postupne každý zvlášť rozvaľkáme na približný tvar kruhu s priemerom asi 20-25 cm. Na plytkej panvici si rozpálime oheň, potom stiahneme teplotu a po jednej pomaly opekáme lokše dozlatista z každej strany, kým sa vytvoria bubliny. Panvicu opätovne potierame troškou oleja pred každou ďalšou lokšou. Hotové lokše pofŕkame vlažnou vodou, aby si udržali vláčnosť.
Pomletý mak zmiešame s cukrom. Ešte teplé lokše natierame najprv slivkovým lekvárom, posypeme makom a zrolujeme. Povrch môžeme ešte poprášiť opäť makom a cukrom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.