Bezlepkové lievance s medovým maslom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nič nenaštartuje deň ako teplé sladké raňajky. Ak máte aj vy tento pocit, skúste našu novú zmes na prípravu bezlepkových lievancov mäkučkých a nadýchaných ako obláčiky. Stačí pridať čerstvé droždie a vodu, nechať chvíľku kvasiť, opiecť a raňajky pre celú rodinu sú na stole. My sme ich pripravili netradične - s medovým maslom. O to viac nám však chutili. Vyskúšate ich aj vy?
Suroviny:
- 1 balenie Novalim Lievance bezgluténové v prášku
- ¼ kocky čerstvého droždia (10 g)
- Kokosový alebo rastlinný olej na opekanie
- 100 g masla
- 2 PL medu
- ¼ ČL mletej škorice
- Drobné ovocie na podávanie (jahody, maliny…)
Postup:
Do väčšej misky nasypeme zmes na bezlepkové lievance. Pridáme množstvo vody podľa návodu na obale a dobre vymiešame metličkou alebo ručným mixérom. Vznikne nám redšie cesto, do ktorého teraz rozmrvíme droždie a opäť premiešame. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ideálne na teplom mieste 30-40 minút.
Panvicu na lievance vymastíme trochou oleja, ktorý necháme rozpáliť. Potom stiahneme teplotu a na miernom ohni opekáme lievance dozlatista z každej strany.
Maslo roztopíme (môžeme aj v mikrovlnnej rúre) tak, aby malo len miernu teplotu - nesmie sa variť. Pridáme med a mletú škoricu a miešame, kým sa suroviny dobre prepoja. Teplé lievance polejeme medovým maslom a ozdobíme drobným ovocím.
Pridal(a): NovalimSK