pridané 20.10.2012 o 15:27 prečítané 7702x
Zemiaková placka s mexickým masom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
zemiaková placka plnená pikantným masom s fazuľou a feferonkami
Suroviny:
- 600 g zemiakov
- 3PL múka Farina
- 2 vajíčka
- mlieko
- 200 g cuketa
- soľ
- majoránka
- mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
- cesnak
- bravčové maso
- cibuľa
- olej
- fazule v slanom náleve
- 2 ks feferonka
- 100 g šampinony
- kečep
- horčica
Postup:
Zemiaky a cuketu nastrúhame na jemno, pridáme vajcia, múku, soľ, MČK, cesnak, trocha sladkej mletej papriky a veľa majoránky . Rozriedime trochou mlieka, aby vznikla taka polohustá zmes. Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a vyprážame placky z obidvoch strán do ružova.
Zmes - na oleji opražíme cibuľu, pridáme maso a dusíme. Ked je maso polomakke, pridáme šampinony, trocha horčice a kečupu a feferonky. Dusíme do makka. Vysypeme fazulu a trošku podusíme. Ja som dala ešte trocha nastrúhanej cukety na zahustenie omáčky. Dochutíme korením a paprikou. Na tanier dáme zemiakovú placku a naplníme masovou zmesou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Pridal(a): DanaDianka