Trenčiansky párok s fazuľou
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Trenčiansky párok s fazuľou
Suroviny:
- 1/4 kg namočenej bielej drobnej fazule
- mleté a celé čierne korenie
- bobkový list
- solčanka
- 3 páry hydinových párkov Klausovky
- Tamari
- rajčinový pretlak
- 2 cesnaky
- promix Uni
Postup:
Štvrť kila namočenej bielej drobnej fazule dám uvariť so soľou, mletým a celým čiernym korením, novým korením, bobkovým listom a Solčankou. Po uvarení dolejem vodu a pokrájam tam 3 páry hydinových párkov Klausovky s označením prirodz. bezlepkové /dostať v Kauflande/. Nechám prevrieť a dochutím sójovou omáčkou Tamari a podľa potreby Solčankou.
Na oleji posmažím rajčinový pretlak, do ktorého prelisujem dva cesnaky a pridám múku Promix. Prelejem studenou vodou, rozmiešam a nalejem do fazule. Za občasného miešania nechám prevrieť.
Po desaťminútovom presterilizovaní v pohári som túto dobrotu zobral dcére na pobyt v horách, kde je varenie komplikované. Stačí zohriať.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: milko
Pridal(a): zuzanab