pridané 21.10.2012 o 18:28 prečítané 2995x
Sviečková z moriaka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
jednoduchá a chutná sviečková omáčka z morčasích stehien s bezlepkovou knedľou (recept som tu už pridala)
Suroviny:
- 1,2 kg vykostených morčasích stehien vrchných
- olej
- cibuľa
- bobkový list
- korenie celé
- soľ
- sladká paprika
- MČK
- 500 g zmes pod sviečkovú
- 250 ml šľahačková smotana
- 2 PL bezlepková múka
- ocot
- solčanka
Postup:
Cibuľku opražíme na oleji a pridáme nakrájané na plátky mäso, ktoré sme okorenili, osolili a opaprikovali. Sprudka opražíme a podlejeme vodou a necháme dusiť cca 1 hodinu, aby bolo mäsko krásne mäkknučké. Medzitým si zeleninovú zmes dáme variť do trochy vody. Ja som pridala ešte jednu mrkvu a kúsok petržlenu. Varíme do makka a potom rozmixujeme. Keď je mäsko mäkké, vytiahneme ho bokom, pridáme rozmixovanú zeleninu do výpeku a povaríme. Zahustíme zátrepkou - smotana a múka a povaríme. Dochutíme soľou, korením a octom. Mäso vrátime späť do hrca a odstavíme. Podávame s knedľou.
Pridal(a): DanaDianka