pridané 19.9.2012 o 08:59 prečítané 8393x

Ryžové rezance na čínsky spôsob

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Ryžové rezance na čínsky spôsob

Suroviny:

  • Ryžové cestoviny Safoco /dostať v Kauflande/
  • kuracie prsia
  • dve surové mrkvy
  • pór
  • zelenú papriku
  • mletý zázvor
  • čierne mleté korenie
  • solamyl
  • soľ
  • koncentrovaná sójová omáčka Tamari
  • olej.

Postup:

Kuracie prsia nakrájam na tenké rezance a v miske posypem 1/2 KL zázvoru, trocha korenia, soľ, 1 PL solamylu, 2-3 KL sójovej omáčky a všetko spolu dobre premiešam. Nechám odstáť min. 1 hodinu. Mrkvu nakrájam pozdľžne na tenké rezance, pór na koliečka a papriku na kocky. Ryžové rezance namočím na pol hodinu do studenej vody. Najprv v rozpálenom oleji /najlepšie vo Woku/ opečiem zeleninu do mäkka a preložím ju do misky. V tom istom rozpálenom oleji prudko opečiem kuracie prsia asi 2-3 minúty. Vložím naspäť zeleninu, premiešam a pridám trochu sójovej omáčky. Do tohto zamiešam odkvapkané rezance a nechám zohriať. Je to zdravé, ľahké jedlo a dcére veľmi chutí.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: milko

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.