Ryžové rezance na čínsky spôsob
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Ryžové rezance na čínsky spôsob
Suroviny:
- Ryžové cestoviny Safoco /dostať v Kauflande/
- kuracie prsia
- dve surové mrkvy
- pór
- zelenú papriku
- mletý zázvor
- čierne mleté korenie
- solamyl
- soľ
- koncentrovaná sójová omáčka Tamari
- olej.
Postup:
Kuracie prsia nakrájam na tenké rezance a v miske posypem 1/2 KL zázvoru, trocha korenia, soľ, 1 PL solamylu, 2-3 KL sójovej omáčky a všetko spolu dobre premiešam. Nechám odstáť min. 1 hodinu. Mrkvu nakrájam pozdľžne na tenké rezance, pór na koliečka a papriku na kocky. Ryžové rezance namočím na pol hodinu do studenej vody. Najprv v rozpálenom oleji /najlepšie vo Woku/ opečiem zeleninu do mäkka a preložím ju do misky. V tom istom rozpálenom oleji prudko opečiem kuracie prsia asi 2-3 minúty. Vložím naspäť zeleninu, premiešam a pridám trochu sójovej omáčky. Do tohto zamiešam odkvapkané rezance a nechám zohriať. Je to zdravé, ľahké jedlo a dcére veľmi chutí.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: milko
Pridal(a): zuzanab