pridané 29.10.2012 o 17:12 prečítané 4619x
Plnená paprika
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Plnená paprika.
Suroviny:
- 800 g bravčovej krkovičky
- 250 g ryže
- Majoránka
- Soľ
- 1 vajce
- 6-8 ks papriky
- 1 cibuľka
- Masť
- Mleté čierne korenie
- 3 ks paradajkový pretlak
- Múka
Postup:
Príprava mäsa:
Bravčové mäso si pokrájame na rezance a pomelieme v mlynčeku. Ryžu si uvaríme a necháme vychladnúť. Potom si cibuľku nakrájame nadrobno a upražíme na masti. Do pomletého mäsa pridáme ryžu, cibuľku, majoránku, soľ, mleté čierne korenie, vajce a všetko vymiešame. Papriky umyjeme a naplníme . Vrch papriky zamúčime, aby mäso nevytieklo. Potom si pripravíme hrniec, kde dáme trochu masti ( 50g ) a potom pridáme asi 1-2 lyžice múky. Zalejeme pretlakom a dolejeme vodou doplna. Poukladáme papriky. Zo zvyšku mäsa, čo ostalo, spravíme guľky, z ktorých každú obalíme v múke. Guľky dáme do hrnca až po takej 1 hod. keď je paprika uvarená. Podávame so zemiakmi alebo bezlepkovou knedľou.
Pridal(a): lucika079