Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim. Toto jedlo, ktoré si zvykneme variť ku koncu leta a začiatkom jesene, nielen zasýti, ale aj zahreje.
Suroviny:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 šálka ryže (asi 150 ml objem)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 vajce
- zelená paprika PCR (“pecerka”) – asi 8 ks
- 1 liter rajčinového pretlaku
- 3 guličky nového korenia
- 2 bobkové lístky
- asi 1 PL cukru
- 2 balenia bezgluténovej knedle Novalim
Postup:
Ryžu uvaríme do mäkka a necháme ju vychladnúť. Môžeme si ju pripraviť aj deň vopred alebo použiť zvyšky ryže z predošlého dňa.
Pomleté mäso premiešame s ryžou (ideálne aby boli dva diely mäsa a jeden diel ryže), s vajíčkom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a roztlačenými cesnakovými strukmi a vytvarujeme guľky.
Časť guliek natlačíme do vydlabaných paprík (my to robíme tak, že odrežeme na vrchu papriky “klobúčik” aj so stopkou, odstránime žilky a papriky naplníme), zvyšné guľky budeme variť bez paprík.
Do väčšieho hrnca dáme rajčinový pretlak, pridáme asi štvrť litra vody, korenie a necháme ho zovrieť. Potom stíšime teplotu, poukladáme do omáčky naplnené papriky a zvyšné mäsové guľky a na slabšej teplote varíme asi pol hodinu.
Rajčinovú omáčku potom dochutíme soľou, cukrom a prípadne čiernym mletým korením.
Pred podávaním si potom nad parou naparíme knedle podľa návodu na obale.
A potom si už len vychutnáme tento dobrý obed.
Pridal(a): NovalimSK