Morčacie guľky bez lepku s pečenými zemiakmi
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Poznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného pekáča? A k tomu ešte aj bezlepkový. Náš recept na morčacie guľky so šampiňónmi a hráškom bez lepku s pečenými zemiakmi vás presvedčí o tom, že sa to dá. Nielen, že si pochutná celá rodina, ale vyhnete sa aj zdĺhavému upratovaniu po obede. Čo vy na to? Vyskúšate?
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 800 g nových zemiakov
- 1-2 PL rastlinného oleja
- Soľ
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 PL nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
- ½ ČL sušeného tymiánu
- 1 vajce
- 50 g Novalim Strúhanky bezgluténovej
- 60 ml mlieka
- 200 g hnedých šampiňónov
- 1 PL Promix UNI
- 750 ml hydinového vývaru (môže byť aj bujón)
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 ČL provensálskeho korenia
- 1 ČL dijonskej horčice
- 1 hrnček mrazeného hrášku
Postup:
Zemiaky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nakrájame na štvrtiny. Vložíme ich do pekáča, premiešame s olejom a osolíme. V mise zmiešame spolu morčacie mäso, petržlenovú vňať, vajce, tymián, strúhanku a mlieko. Osolíme a okoreníme podľa chuti a všetko spolu dôkladne spracujeme na hladkú hmotu. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme do pekáča pomedzi zemiaky.
Šampiňóny očistíme a nakrájané na štvrtiny ich pridáme k zemiakom a mäsovým guličkám. Múku metličkou premiešame s vychladnutým vývarom, smotanou, provensálskym korením a horčicou a vylejeme do pekáča. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30-40 minút. Na posledných 5 minút pečenia prisypeme hrášok. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Pridal(a): NovalimSK