Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii? My sme ich vyskúšali. Ochutené citrónovou kôrou s kôprovým dipom chutili vynikajúco. Doprajte si aj vy zmenu a pustite sa do varenia.
Suroviny:
- 500 g (filet)
- losos
- 1 ks
- vajce
- 1 ks
- šalotka
- 2 strúčiky
- cesnak
- 50 g (+ na obalenie)
- Novalim Strúhanka bezgluténová
- 1 ČL nastrúhaná
- kôra citrónová
- 1 ČL
- paprika červená sladká mletá
- korenie čierne mleté
- soľ
- olej olivový
- Na dip:
- 250 g (alebo grécky jogurt)
- smotana kyslá
- 1 strúčik (prelisovaný)
- cesnak
- 1 ČL
- cukor kryštálový
- 1 PL čerstvý, nasekaný
- kôpor
- 1 PL
- šťava citrónová
- korenie čierne mleté
- soľ
Postup:
Lososa umyjeme, osušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne na drobno nasekáme. Dáme ho do misy spolu s rozšľahaným vajcom, najemno nakrájanou šalotkou, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletou paprikou. Osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a postupne pridávame aj strúhanku.
Keď je všetko spolu dôkladne premiešané, zmes necháme chvíľu postáť, aby strúhanka nasiakla všetku vlhkosť a zmes sa dala dobre tvarovať.
Potom zo zmesi formujeme malé placky, ktoré ešte obalíme z každej strany v strúhanke. V hlbšej panvici necháme rozpáliť olivový olej a na miernom ohni potom placky opekáme z oboch strán. Prípadne ich môžeme olejom potrieť a dať do rúry piecť na 20 minút pri teplote 200 °C.
Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Placky podávame teplé s vychladeným kôprovým dipom.
Pridal(a): NovalimSK