pridané 31.3.2022 o 14:53 prečítané 661x

Lososové fašírky bez lepku s kôprovým dipom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Fašírky má rada isto väčšina z nás. Klasické mäsové alebo vegetariánske zeleninové, ale čo tak netradičné lososové a ešte aj v bezlepkovej verzii? My sme ich vyskúšali. Ochutené citrónovou kôrou s kôprovým dipom chutili vynikajúco. Doprajte si aj vy zmenu a pustite sa do varenia.

Suroviny:

  • 500 g (filet)
  • losos
  • 1 ks
  • vajce
  • 1 ks
  • šalotka
  • 2 strúčiky
  • cesnak
  • 50 g (+ na obalenie)
  • Novalim Strúhanka bezgluténová
  • 1 ČL nastrúhaná
  • kôra citrónová
  • 1 ČL
  • paprika červená sladká mletá
  • korenie čierne mleté
  • soľ
  • olej olivový
  • Na dip:
  • 250 g (alebo grécky jogurt)
  • smotana kyslá
  • 1 strúčik (prelisovaný)
  • cesnak
  • 1 ČL
  • cukor kryštálový
  • 1 PL čerstvý, nasekaný
  • kôpor
  • 1 PL
  • šťava citrónová
  • korenie čierne mleté
  • soľ

Postup:

Lososa umyjeme, osušíme a rozmixujeme v kuchynskom robote, prípadne na drobno nasekáme. Dáme ho do misy spolu s rozšľahaným vajcom, najemno nakrájanou šalotkou, prelisovaným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mletou paprikou. Osolíme a okoreníme. Dobre spolu premiešame a postupne pridávame aj strúhanku.

Keď je všetko spolu dôkladne premiešané, zmes necháme chvíľu postáť, aby strúhanka nasiakla všetku vlhkosť a zmes sa dala dobre tvarovať.

Potom zo zmesi formujeme malé placky, ktoré ešte obalíme z každej strany v strúhanke. V hlbšej panvici necháme rozpáliť olivový olej a na miernom ohni potom placky opekáme z oboch strán. Prípadne ich môžeme olejom potrieť a dať do rúry piecť na 20 minút pri teplote 200 °C.


Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Placky podávame teplé s vychladeným kôprovým dipom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.