pridané 27.2.2015 o 09:50 prečítané 1889x

Losos s rebarborovým šalátom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Fantastický, čerstvý losos, s rebarborovo-pomarančovo-hroznovým šalátom.

Suroviny:

  • 2 x 200 g filé z lososa
  • maslo
  • soľ a korenie
  • 500 g zemiakov na prílohu (nemusí)
  • 250 g rebarbory na kúsky
  • kôra z 1 menšieho pomaranča
  • zopár bobúľ modrého hrozna, na polovice
  • odblanené mesiačiky pomaranča
  • 1 PL medu
  • 2 Pl nasekaného koriandru

Postup:

Rebarboru ponor na 1 minútku do vriacej vody. Hneď ju vyber, sceď a prelož do ľadového kúpeľa. Potom ju znova sceď a prelož do misy. Pridaj nastrúhanú kôru z pomaranča, pomarančové mesiačiky bez membrán, rozpolené bobule modrého hrozna a nasekaný koriander. Pridaj med, premiešaj a odlož nabok.

Kúsky lososa ochuť soľou a korením. Potom ichopeč na do orieškova rozpálenom masle,z každej strany nie viac ako 4 minútky. Losos nesmie byť suchý.

Podávaj na zohriatych tanieroch s rebarborovým šalátom a prípadne opekanými zemiakmi.

Nám šalát tak chutil už počas prípravy, že sme zemiaky vynechali úplne. Jedlo je skutočnou delikatesou.

Pridal(a): Zuzana215

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.