Losos s marinovaným, ovocným šalátom
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Výsledkom je neuveriteľne ľahučké jedlo so sviežou, sladko-kyslou chuťou ovocia. Neskutočné ! Viac na mojom blogu Povvi.com
Suroviny:
- 2 x 200 g lososa
- 3-4 rezy červeného melónu
- zopár rozpolených jahôd
- 1 grapefruit, à la vif
- 1 pomaranč, à la vif
- 1 malé, granátové jablko
- zopár lístkov mäty
- 2 PL octu z bazových kvetov
- 1 PL javorového sirupu
Postup:
Jahody umy a prekroj na polovice do misy. Pridaj k nim aj zrniečka granátového jablka. Grapefruit a pomaranč nakrájaj spôsobom à la vif, mesiačiky prekroj na polovice a pridaj k jahodám. Melón nakrájaj na malé kúsky a tiež pridaj do misy s ovocím.
Všetko ovocie pokvapkaj bazovým octom a javorovým sirupom a ten dôkladne, ale jemne premiešaj. Nakoniec pridaj aj najemno nasekané lístky mäty.
V panvici rozpáľ kúsok čajového masla a nechaj ho zafarbiť sa do orieškova. Rybu ochuť veľmi jemne soľou a korením a z každej strany ju na masle opeč 4 minútky.
Podávaj na tanieri so šalátom v osobitnej miske.
Dobrú chuť!
Pridal(a): Zuzana215