pridané 24.10.2007 o 22:11 prečítané 2650x

Kuracie prsia v pomarančovej omáčke

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Suroviny:

  • 8 menších rezňov z kuracích pŕs 1,5 dl pomarančovej šťavy strúhaná kôra z 1 pomaranča 1 pomaranč 20 g hnedého cukru 1 lyžička ostrej horčice 40 g masla 2 lyžice oleja 2 lyžice maizeny 1 lyžica Podravky

Postup:

Kuracie prsia trochu stenšite, z oboch strán posypte Podravkou a potrite horčicou. Pripravte si maslo, strúhanú pomarančovú kôru, šťavu z pomaranča, cukor, maizenu, plátky ošúpaného pomaranča. Vo väčšej nádobe roztopte olej a polovicu masla a na miernom ohni opečte kuracie plátky z oboch strán asi 8 minút. Pozor, aby sa neprepiekli, lebo ostanú príliš suché. Mäso potom vložte do zahriatej nádoby. Do výpeku pridajte zbytok masla, postrúhanú kôru z pomaranča, pomarančovú šťavu a cukor. Za stáleho miešania varte 3-4 minúty, pridajte maizenu rozmiešanú v malom množstve vody a nakoniec plátky pomaranča. Všetko chvíľu povarte, podľa potreby pridajte trošku vody a ak treba aj trochu prisoľte. Kuracie plátky poukladajte na zahriaty tanier , na každý plátok položte kúsok pomaranča, všetko prelejte omáčkou.

Pridal(a): Systém

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.