Kuracie prsia v pomarančovej omáčke
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 8 menších rezňov z kuracích pŕs 1,5 dl pomarančovej šťavy strúhaná kôra z 1 pomaranča 1 pomaranč 20 g hnedého cukru 1 lyžička ostrej horčice 40 g masla 2 lyžice oleja 2 lyžice maizeny 1 lyžica Podravky
Postup:
Kuracie prsia trochu stenšite, z oboch strán posypte Podravkou a potrite horčicou. Pripravte si maslo, strúhanú pomarančovú kôru, šťavu z pomaranča, cukor, maizenu, plátky ošúpaného pomaranča. Vo väčšej nádobe roztopte olej a polovicu masla a na miernom ohni opečte kuracie plátky z oboch strán asi 8 minút. Pozor, aby sa neprepiekli, lebo ostanú príliš suché. Mäso potom vložte do zahriatej nádoby. Do výpeku pridajte zbytok masla, postrúhanú kôru z pomaranča, pomarančovú šťavu a cukor. Za stáleho miešania varte 3-4 minúty, pridajte maizenu rozmiešanú v malom množstve vody a nakoniec plátky pomaranča. Všetko chvíľu povarte, podľa potreby pridajte trošku vody a ak treba aj trochu prisoľte. Kuracie plátky poukladajte na zahriaty tanier , na každý plátok položte kúsok pomaranča, všetko prelejte omáčkou.
Pridal(a): Systém