pridané 11.7.2010 o 12:09 prečítané 2914x
Kuracie prsia na červeno
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Podávame s ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!
Suroviny:
- 1. 100 - 200 g kuracích alebo morčacích pŕs,
- 2. 100 g bezlepkového paradajkového pretlaku (napr. Heinz),
- 3. jarná cibuľka,
- 4. pór,
- 5. čerstvý alebo mrazený hrášok
- 6. dve stredné mrkvy
- 7. vňať zo zeleru
- 8. sójová bezlepková omáčka (napr. EkoProdukt)
- 9. soľ podľa potreby
- 10. olivový olej (alebo hociaký iný)
Postup:
1. Na polievkovej lyžici oleja osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a pór aj so svojou vňaťou
2. Krátko nato prilejeme 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky a ešte chvíľu posmažíme
3. Pridáme pretlak rozmiešaný v 100 ml vody, prevaríme
4. Pridáme na rezance nakrájané hydinové mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu a hrášok
5. Dusíme mäsko domäkka, priebežne pridáme vňať zo zeleru a podľa potreby dosolíme (pozor na presolenie, pretlak býva dosť slaný!), podlievame vodou.
Pridal(a): Dr.Skipper