pridané 11.7.2010 o 12:09 prečítané 2914x

Kuracie prsia na červeno

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

25 Min

Náročnosť

ľahká

Podávame s ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!

Suroviny:

  • 1. 100 - 200 g kuracích alebo morčacích pŕs,
  • 2. 100 g bezlepkového paradajkového pretlaku (napr. Heinz),
  • 3. jarná cibuľka,
  • 4. pór,
  • 5. čerstvý alebo mrazený hrášok
  • 6. dve stredné mrkvy
  • 7. vňať zo zeleru
  • 8. sójová bezlepková omáčka (napr. EkoProdukt)
  • 9. soľ podľa potreby
  • 10. olivový olej (alebo hociaký iný)

Postup:

1. Na polievkovej lyžici oleja osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a pór aj so svojou vňaťou
2. Krátko nato prilejeme 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky a ešte chvíľu posmažíme
3. Pridáme pretlak rozmiešaný v 100 ml vody, prevaríme
4. Pridáme na rezance nakrájané hydinové mäso, na kolieska nakrájanú mrkvu a hrášok
5. Dusíme mäsko domäkka, priebežne pridáme vňať zo zeleru a podľa potreby dosolíme (pozor na presolenie, pretlak býva dosť slaný!), podlievame vodou.

Pridal(a): Dr.Skipper

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.