Krkovička v horčicovej omáčke s bezlepkovou tarhoňou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Tarhoňa je v našich končinách veľmi obľúbenou cestovinou. Dá sa využiť ako príloha k mäsu, pre našich bezlepkáčov je dobrým pomocníkom pri príprave šalátov namiesto kuskusu a výborne chutí aj ako závarka do polievok. Dnešný recept nie je výnimkou. Lahodná mäkučká krkovička v horčicovej omáčke s tarhoňou v bezlepkovej verzii bude isto chutiť celej rodine. A nedeľný obed je na svete.
Suroviny:
- 1 kg krkovičky
- Soľ
- Rastlinný olej
- 2 cibule
- 2 bobkové listy
- 4 guličky nového korenia
- 15 guličiek štvorfarebného korenia
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 ČL plnotučnej horčice
- 1 PL Promix UNI
- 1 l vývaru, najlepšie kuracieho
- 1 balenie Novalim tarhoňa bezgluténová
Postup:
Mäso nakrájame na približne 2 cm hrubé plátky a dobre osolíme z každej strany. V hlbšej panvici alebo vhodnom hrnci rozpálime olej a krkovičku z každej strany opečieme. Vyberieme opatrne z hrnca von a odložíme na drevenú dosku. Do výpeku vložíme nadrobno nakrájané cibule a restujeme do zlatista. Pridáme bobkové listy, nové a štvorfarebné korenie a vetvičku rozmarínu. Restujeme ďalšie tri minútky. Ak sa nám cibuľa lepí na dno hrnca, môžeme doliať lyžicu vody.
Do zmesi vložíme aj nadrobno nakrájaný cesnak a horčicu. Dobre spolu premiešame a nakoniec pridáme múku, ktorú za stáleho miešania restujeme do hneda. Zalejeme vývarom, privedieme k varu a do omáčky vložíme aj opečené plátky krkovičky. Necháme variť prikryté pokrievkou na veľmi miernom ohni, až kým je mäso úplne mäkké (takmer sa rozpadáva - trvá to aj hodinu a viac). V prípade potreby môžeme dolievať trošku vody. Po dovarení mäso vyberieme z hrnca opäť na drevenú dosku a omáčku cez jemné sitko scedíme. Mäso vložíme naspäť, aby neobschlo.
Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Servírujeme s krúžkami červenej cibule, ozdobené petržlenovou vňaťou alebo nasekanou pažítkou.
Pridal(a): NovalimSK