Bravčová panenka v detskej omáčke
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Skúšala som robiť už viackrát panenku tak, aby nebola suchá, tento recept sa nám páči a chutí aj deťom. A ked si dáte čerstvé mäso (prípadne aj kuracie úplne čerstvé) mal by byť recept vhodný aj pri histamínovej intolerancii.
Suroviny:
- Mäso:
- bravčová panenka
- čierne korenie mleté
- drvená rasca
- soľ
- omáčka:
- mrkva
- hrášok
- mlieko
- múka na zahustenie (Promix UNI)
- maslo
- soľ
- cukor
- Príloha:
- ryža alebo zemiaky
Postup:
Mrkvu si očistíme a nakrájame na kolieska, alebo štvrtinky. Dáme si do tefl. hrnca dve lyžice cukru a skaramelizujeme ho. Ked začne hnednúť, pridáme trochu vody, mrkvu a necháme vrieť. Po chvíli prodáme hrášok, osolíme a podlievame, aby boli surovine zakryté vodou. Keď sú skoro uvarené rozmiešame si v troche mlieka múku a prilejeme do omáčky. Osolíme podľa potreby a necháme chvíľu povariť. Pre ddokončením pridáme na zjemnenie trochu masla rozpustiť do hotovej omáčky.
Medzitým si mäso nakrájame na medajlónky a okoreníme z jednej strany čiernym korením a z druhej rascou. prípadne kto má ako rád, ja iné koreniny nemôžem. Potom medajlónky prudko opečieme z oboch strán, zakryjeme hrniec a dáme ešte do vyhriatej rúry na cca. 200°C ešte na 12 minút do rúry. Servírujeme položené na omáčke. Podávame s ryžou prípadne zemiakmi.
Dobrú chuť :)
Pridal(a): strunka77