Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Talianska špecialita s hovädzím mletým mäsom a bešamelom.
Suroviny:
- Cesto :
- 200 g Universal mix Liana
- 1 ks vajce
- 1 kávová lyžička soľ
- 70 ml voda
- Plnka :
- 500 g hovädzie mleté mäso
- 1 balenie pasterizované paradajky
- 2 ks cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- oregano
- 1 kávová lyžička soľ
- čierne korenie
- Bešamel :
- 600 ml mlieko
- 2 lyžice Universal mix Liana
- čierne korenie
- soľ
- 70 g maslo
- Dodatky:
- ryžová múka Liana na podsypanie
- tvrdý syr na postrúhanie
Postup:
1. Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
2. Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
3. Medzitým pripravíme z uvedených surovín cesto na lasagne.
4. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou Liana a vyvaľkáme cesto na 2-3mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy.
5. Naolejujeme pekáč a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamel a prikryjeme druhým plátom cesta.
6. Postup zopakujeme 2krát resp. ak všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
7. Zapekaciu misu s lasagnami (16 x 23 cm) vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.
Postup bešamel:
1. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix Liana.
2. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).
Pridal(a): Michaela66