pridané 21.1.2019 o 10:45 prečítané 1564x
Bezlepkové guľky s údeným mäsom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Večera, ktorá je pripravená raz-dva.
Suroviny:
- Cesto:
- 500 g uvarené zemiaky
- 280 g Bakery mix Liana
- 2 vajcia
- 1 lyžička soľ
- Plnka:
- 300 g údené mäso
- 1 vajce
- korenie podľa chuti
- Kapusta:
- olej alebo masť
- 1 cibuľa
- 3 lyžice kryštálový cukor
- 600 g kapusta
Postup:
1. Uvaríme ošúpané zemiaky, scedíme a popučíme na kašu. Vychladnuté zemiaky pridáme k zmesi Bakery mix, vajíčku a soli. Vypracujeme cesto z ktorého urobíme valec a narežeme ho na 8 častí. Z každej časti vytvarujeme placku, ktorú naplníme plnkou (pomelieme údené uvarené mäso a zmiešame s vajcom) a urobíme guľku.
2. Guľky položíme do osolenej vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 7 minút.
3. Skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a kapustu dusíme 30 minút.
4. Hotové guľky pokvapkáme olejom, posypeme kapustou, pridáme osmaženú slaninku alebo môžeme pridať aj kyslú smotanu.
Pridal(a): Michaela66