pridané 11.9.2019 o 11:34 prečítané 1417x

Bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami. Už dnes ich môžete večerať, ak máte po ruke bezlepkové cestoviny PROCEL.

Suroviny:

  • 500 g bezgluténových cestovín Procel (špagety, špirály)
  • 6 veľkých paradajok
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 2 konzervy tuniaka
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Oregano (čerstvé alebo sušené)
  • Nastrúhaný parmezán
  • Soľ
  • Čerstvo namleté čierne korenie

Postup:

Cestoviny Procel uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Kým sa varia, pripravíme si omáčku. Paradajky umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť pár minút, potom scedíme, olúpeme šupku a nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme paradajky a premiešame. Restujeme pár minút a potom pridáme lúpané paradajky z konzervy a tuniaka. Všetko necháme spolu prevariť, nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme nasekaným čerstvým alebo sušeným oreganom. Podávame posypané s parmezánom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.