Bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Rýchle bezlepkové jedlo, ktoré sa podarí aj začiatočníkovi v kuchyni. Chutné a jednoduché bezlepkové cestoviny s tuniakovou omáčkou s paradajkami. Už dnes ich môžete večerať, ak máte po ruke bezlepkové cestoviny PROCEL.
Suroviny:
- 500 g bezgluténových cestovín Procel (špagety, špirály)
- 6 veľkých paradajok
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 2 konzervy tuniaka
- 4 veľké strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Oregano (čerstvé alebo sušené)
- Nastrúhaný parmezán
- Soľ
- Čerstvo namleté čierne korenie
Postup:
Cestoviny Procel uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Kým sa varia, pripravíme si omáčku. Paradajky umyjeme a zalejeme vriacou vodou. Necháme postáť pár minút, potom scedíme, olúpeme šupku a nakrájame na malé kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme paradajky a premiešame. Restujeme pár minút a potom pridáme lúpané paradajky z konzervy a tuniaka. Všetko necháme spolu prevariť, nakoniec osolíme, okoreníme a dochutíme nasekaným čerstvým alebo sušeným oreganom. Podávame posypané s parmezánom.
Pridal(a): NovalimSK