Zemiakové lokše
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Pridávam recept na zemiakové lokše, my ich najradšej jeme s kačicou a zemiakovým šalátom,ale podľa chuti si ich možete natrieť slivkovým lekvárom a naplniť makom alebo iba potrieť roztopeným maslom...
Suroviny:
- zemiaky
- múka Uni a Farina
- štipka soli
- pribl. množstvo uvedené v recepte
Postup:
Zemiaky v šupke dáme variť. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno postrúhame. Na jemne pomúčenú dosku si dáme zemiaky a pridavame muku. /Ja som dala 3 velké hrste nastrúhaných zemiakov a 2PL UNI+2PL Fariny/. Rukami miesime - cesto nesmie byt lepkave ani prilis múkove. Vytvarujeme bochník/vlastne šúlok /neviem to správne pomenovať/ rozrežeme na male bochničky a kazdy rozvalkame do veľkosti palacinky, nie príliš hrubé. Vyvalkané lokše popicháme vidličkou a pečieme z obidvoch strán na rozohriatej jemne naolejovanej panvici. Hotové potrieme kačacím tukom, prípadne maslom alebo lekvárom.
Dobrú chuť!
Z uvedeného množstva mi vyšlo 6 lokší
Pridal(a): natasaf