pridané 20.9.2012 o 21:02 prečítané 3877x
Zeleninové fašírky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Júlia, tu je ten slubený recept na Zeleninové fašírky. Ja som ich ešte nerobila, dúfam, že sa Ti podaria:
Suroviny:
- 500 g kelu
- 150 g miešanej zeleniny /mrkva, kaleráb, por, zeler, karfiol, petržlen/
- 100 g burizonov
- 2 celé vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- majoránka
- pažítka
- solčanka
- bezlepk. strúhanka
- olej
Postup:
Kel krátko povaríme v slanej vode. Cibuľu najemno pokrájame, speníme na oleji a udusíme v nej všetku umytú a nadrobno pokrájanú zeleninu. Posolíme. Scedený kel po vychladnutí zomelieme na masovom mlynčeku / alebo roztlačíme vidličkou/, pridáme všetku zeleninu, vajcia, rozlačený cesnak a koreneiny. Namiesto pečiva použijeme burizony/ možu sa spariť na sitku horúcou vodou a vytlačiť z nich prebytočnú vodu/. Zmes premiešame a vytvarujeme z nej fašírky, ktoré nakoniec obalíme v bezlepk. strúhanke a vypražíme na oleji.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous
Pridal(a): zuzanab