pridané 15.4.2024 o 11:30 prečítané 226x
Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny. S našou poctivou chlebovou bezgluténovou strúhankou budú chrumkavé a voňavé. Do cestíčka použite našu bezlepkovú múku Promix UNI. A obed je raz-dva na stole.
Suroviny:
- 500 g väčšie (biele alebo hnedé)
- šampiňóny
- 4 ks
- vajcia
- Promix UNI
- Novalim strúhanka bezgluténová na obaľovanie
- soľ
- (na vysmážanie)
- olej rastlinný
Postup:
Vajcia metličkou rozšľaháme. Postupne do nich pridávame múku Promix UNI a miešame, až kým nevznikne hustejšie cestíčko.
Očistené šampiňóny vcelku namáčame do cestíčka a potom hneď obaľujeme v bezlepkovej strúhanke.
Vysmážame pomaly na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatova. Vysmažené necháme usušiť na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovými hranolčekmi. Ako dip môžeme pridať majonézu alebo kečup.
Pridal(a): NovalimSK