pridané 15.4.2024 o 11:30 prečítané 226x

Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny. S našou poctivou chlebovou bezgluténovou strúhankou budú chrumkavé a voňavé. Do cestíčka použite našu bezlepkovú múku Promix UNI. A obed je raz-dva na stole.

Suroviny:

  • 500 g väčšie (biele alebo hnedé)
  • šampiňóny
  • 4 ks
  • vajcia
  • Promix UNI
  • Novalim strúhanka bezgluténová na obaľovanie
  • soľ
  • (na vysmážanie)
  • olej rastlinný

Postup:

Vajcia metličkou rozšľaháme. Postupne do nich pridávame múku Promix UNI a miešame, až kým nevznikne hustejšie cestíčko.

Očistené šampiňóny vcelku namáčame do cestíčka a potom hneď obaľujeme v bezlepkovej strúhanke.
Vysmážame pomaly na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatova. Vysmažené necháme usušiť na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovými hranolčekmi. Ako dip môžeme pridať majonézu alebo kečup.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.